Kremnické Bane – púť farnosti Stupava

V sobotné ráno 21. 10. 2023 sa naši farníci stretli pred kostolom s cieľom navštíviť Kremnické Bane, známe tiež ako stred Európy.

Účastníci púte boli vekovo rôznorodí, vrátane detí a mládeže, čo obohatilo a oživilo celý deň.

Po príchode na Kremnické Bane sme si prezreli pamätník „Stred Európy“ a presunuli sme sa do kostolíka sv. Jána Krstiteľa. Privítal nás brat kapucín Milan,  ktorý nás oboznámil s históriou kostola, jeho rekonštrukciou a k nemu priľahlých obcí.

O 11,00 sme sa zúčastnili sv. omše pod vedením pána farára Sovu a gitarového doprovodu brata Milana. Naši malí účastníci prispeli miništrovaním. Bol to krásny duchovný zážitok.

Po svätej omši sme sa autobusom doviezli do obce Krahule. Keďže nám počasie prialo, bolo slnečno a teplo,  skupinka turisticky naladených účastníkov púte spolu s pánom farárom sa vybrali na vyhliadku-rozhľadňu a odtiaľ peši do Kremnice. Tam na nás čakali ostatní pútnici, ktorí si zatiaľ prezreli historické časti Kremnice, posedeli v priateľskom rozhovore pri kávičke a koláčiku.

Popoludní, o 15,30, sme všetci šťastní a príjemne unavení nasadli do autobusu, ktorý viedol pán Pokorný a bezpečne nás odviezol späť domov, do Stupavy.

Všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii tejto púte patrí naše srdečné poďakovanie. Strávili sme spoločne jednu krásnu sobotu.

Elenka J.