Ľudové misie v Stupave

Farnosť Stupava privítala v pôstnom období misijný tím rehole Kapucínov. Uskutočnili sa 17.-25.2.2024. Misijný tím tvorili pátri Lukáš, Karol a Jozef, sestra Agniezka a brat Marián. Prišli k nám s posolstvom radostnej a živej viery. Toto posolstvo nekázali len slovami. Ožilo medzi nami aj vďaka ich svedectvu bratskej lásky, rozhovorov a povzbudení rásť na ceste viery. 

Kapucíni nás pozvali prežiť čas farských misii ako čas, kedy dovolíme Bohu, aby sa nás dotkol a dal nám novú skúsenosť s Jeho láskou. A boli to práve prisľúbenia lásky, ktoré páter Lukáš prednášal zo Svätého písma na úvodnej nedeľnej svätej omši. Postupne sme počas týždňa hovorili o hriechu, vykúpení a spoločenstve Cirkvi. Okrem príhovorov pred liturgiou a kázní sme mohli navštíviť špeciálne prednášky o ženskej a mužskej identite, pozrieť si spolu film, vidieť misijný tím v akcii v školskej telocvični so stovkami žiakov, v uliciach Stupavy či nechať sa dotknúť Božou láskou i cez hudbu na sobotnom koncerte. Zvlášť silný zážitok pre rodiny bolo obnovenie manželských sľubov v liturgii svätej omše a následný program v skupinkách. K oltáru si prišlo obnoviť manželstvo viac ako 100 párov. Aj naši mladí prišli načerpať v piatkovom špeciálnom programe pre mladých. Prišlo ich takmer 80. 

Jedným z hlavných posolstiev misijného tímu pre nás bolo, aby sme na ceste viery nezostávali sami. „Kráčajte spolu. Žite vieru aktívne v rodine. Vytvorte si jednoduché malé skupinky, kde budete rásť vo viere. Do neba sa ide spoločne.“ 

Misijný kapucínsky tím prišiel do našej farnosti na pozvanie pána farára Milana Sovu. Keď sa s nami kapucíni lúčili veľmi pekne poďakovali aj za starostlivosť o nich. Ďakujeme všetkým zapojeným farníkom, ktorí prispeli k zabezpečeniu stravy či technickej pomoci pri programoch či aktívnym zapojením sa do programu. 

A teraz sa misionármi stávame my všetci. Nech Pán požehná naše rodiny, školy, zamestnania a všetkých ľudí, ktorých stretávame. Nech ohlasujeme radosť z evanjelia svojim životom.